°C 10

Završnom priredbom pozdravili školsku godinu

12.06.2018.

Maja Ivčić

Do kraja ovog tjedna traje školska godina, a s njom su sve već, na svečan način oprostili učenici Osnovne škole Ljubo Babić. Riječ je naravno o tradicionalnoj završnoj priredbi koja je održana u Domu kulture Jastrebarsko.

Pred prepunom dvoranom školaraca i njihovih učitelja glumačka je skupina izvela svoj uspješan i nagrađen mjuzikl "Debata", nastao pod vodstvom učiteljice Maje Kraljev. Podsjetimo, na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva ovaj je mjuzikl osvojio prvu nagradu, pa vrijedi spomenuti zaslužnu ekipu koja iza njega stoji.

 

To je svakako, uz redateljicu Kraljev, profesorica Ines Bohaček koja je pripremila plesnu skupinu, profesorica Ivana Strmečki Vučina koja je rukovodila likovno skupinom i bila zadužena za scenografiju. Domari škole Stjepan Celić i Stjepan Tandarić izradili su scenu, a za razglas je bio zadužen učitelj Ivan Sirovica. U projektu su sudjelovali brojni učenici koji su pokazali svoj izniman talent.


Osim mjuzikla predstavljen je projekt "45 godina naše škole" u kojem je sudjelovao 7.f razred i učitelj Ratko Stojković koji su pokazali sve o povijesti jaskanske osmoljetke.

Na posljetku, najuspješnijim učenicima u školskoj godini uručena su priznanja te je proglašen učenik generacije – Petar Leščić.

Ovom su se priredbom i osmaši oprostili od svoje škole osnovne škole za koju će ih, vjerujemo, vezati puno lijepih uspomena.

(foto: OŠ Ljubo Babić)