°C 5

Žumberačkim vilama treće mjesto na Gastru Turopolja

15.10.2018.

Maja Peranić

Uz dobru svirku, razne slastice i gastro delicije te natjecanje u pripremi kotlovine proteklo je 17. izdanje najukusnije manifestacije u Velikoj Gorici – Gastro Turopolja. Natjecanju su se priključili majstori iz žumberačkog kraja.

Pod imenom Gastro apostoli iz Udruge Žumberačke vile ekipa je spremila odličnu kotlovinu koja stručni žiri nije ostavila ravnodušnim.

-Lani smo išli s pričom gdje smo htjeli nadograditi tradicionalnu verziju kotlovine, no ove godine smo se ipak vratili tradiciji radi boljih ocjena, što ne znači da je bolja kotlovina, ali je tradicionalna. To znači da u nju ide luk, mrkva, paprika, meso koje smo dobili od organizatora i to je to, malo začina, umaka i to je naša priča. Gastro je svake godine sve bolji i bolji i to se sad razvija u neku tradiciju koja ima pomaka iz godine u godinu i nastavit ćemo dolaziti ovdje-rekao nam je Zlatko Ivanković iz ekipe Gastro apostola koji su na kraju slavili treće mjesto.

Kotlovinu su spremale ukupno 34 ekipe koje su ocjenjivali vijećnici Turističke zajednice Velike Gorice, poznati chef Tomislav Špiček te Ante Martić finalist iz hrvatskog Masterchefa. Prvo mjesto pripalo DVD-u Kosnica koje je imalo pobjednički recept dok je drugo mjesto pripalo JVP Velika Gorica.

Uz kotlovinu, na Gastru Turopolja nudila su se i druga domaća jela, kruh i kolači te razni domaći proizvodi koji su oduševili brojne posjetitelje.

Galerija slika

Žumberačkim vilama treće mjesto na Gastru Turopolja Žumberačkim vilama treće mjesto na Gastru Turopolja Žumberačkim vilama treće mjesto na Gastru Turopolja