°C 5

32-godišnjak ilegalno prevozio Irance, zaustavljen u Vukšin Šipku

09.07.2018.

Maja Peranić

Novi slučaj ilegalnog prijevoza stranih državljana kroz Hrvatsku zabilježen je u Jastrebarskom. Nakon što je samo prije tjedan dana u Čabdinu zaustavljen muškarac koji je do Slovenije htio prošvercati Kineze, ovog puta u Vukšin Šipku zaustavljen je 32-godišnjak iz Kosova koji je prevozio pet Iranaca.

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Kosova zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma u pokušaju, izvijestila je policija.

-Sumnja se da je u petak, 6. srpnja, iz koristoljublja za prethodno dogovoreni iznos, u osobnom automobilu marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka pokušao prevesti pet državljana Irana do državne granice Republike Slovenije. Policijski službenici su tijekom kontrole prometa u mjestu Vukšin Šipak zaustavili osumnjičenog te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje – izvijestila je PU zagrebačka.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli su kaznenu prijavu