°C 17

40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica

13.06.2019.

Redakcija

U subotu, 9. lipnja održana je godišnja skupština u dvorani vatrogasnog doma DVD Plešivica. Tako je Poljoprivredna zadruga Plešivica obilježila 40 godina neprekidnog rada.

Na sjednici se okupilo 89 zadrugara i zadrugarki, te njihovi gosti iz Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog, Hrvatskog zadružnog saveza, Poljoprivrednog saveza Zagrebačke županije, DVD-a Plešivica i Lovačkog društva Srndać, a upravitelj Zadruge Tomo Haramija je podnio Izvješće o radu za prošlu 2018. godinu.

U izvješću je vidljivo da je zadruga kao jedini ozbiljniji otkupljivač otkupila 195.000 kg grožđa i 710.000 litara vina od svojih zadrugara i od ostalih vinogradara sa područja grada Jastrebarskog.

Izvješće u ime Nadzornog odbora i računovodstva podnijeli su Janko Božić i Ankica Martinović te su zadrugari dali glasi pa su sva izvješća prihvaćena jednoglasno.

-Zadruga posluje pozitivno i za sada je poslovanje stabilno, ali se osjete problemi na tržištu vina zbog velikog uvoza iz Makedonije, Bugarske, Kosova i BiH.- izjavio je gospodin Haramija.

Zadruga ove godine slavi 40 godina neprekidnog rada. U subotu na Skupštini podijeljena su sva priznanja za članstvo i dugogodišnju suradnju svim članovima te su dodijeljena posebna priznanja: Milivoj Pavlečić - osnivač i dugogodišnji upravitelj, Janko Božić - predsjednik Nadzornog odbora i dugogodišnji član Zadruge, Branka Franjević - enologica Zadruge; te Tomo Haramija - sadašnji upravitelj i dugogodišnji član.

Također za dugogodišnju suradnju sa Zadrugom posebno priznanje primili su: Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko, Hrvatski zadružni poljoprivredni savez i Poljoprivredni savez Zagrebačke županije, DVD Plešivica i Lovačko društvo Srndać Plešivica. Skupštini je u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela prisustvovao njegov zamjenik Stipe Bučar.

 

Foto: Grad Jastrebarsko

Galerija slika

40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica 40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica 40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica 40 godina neprekidnog rada Poljoprivredne zadruge Plešivica