°C -1

Aktivnosti Crvenog križa u svibnju

28.05.2019.

Redakcija

Crveni križ je u svibnju održao Tjedan Crvenog Križa u periodu od 8. svibnja do 15. svibnja. Također, 8. svibnja održan je Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Gradskom društvu Crvenog križa Jastrebarsko.

10. svibnja u OŠ „K.A. Stepinac“ učenici ekipe prve pomoći školu su predstavljali na gradskom natjecanju te demonstrirali pružanje prve pomoći unesrećenima pod mentorstvom prof. Mirele Levačić Cvok. Učenici škole mogli su vidjeti što  su njihove školske kolege naučile iz prve pomoći tijekom školske godine.

Kasnije, 15. svibnja u OŠ „Vladimir Nazor“ u Pisarovini pobjednička ekipa prve pomoći izvela je demonstraciju pružanja prve pomoći unesrećenim osobama nakon predstavljanja Crvenog križa međužupanijskom natjecanju u Sisku 6. travnja 2019.

17. svibnja 2019. godine u OŠ“ Klinča Sela“ na „Sajma mogućnosti“ GDCK Jastrebarsko predstavilo je učenicima 4-ih  razreda  osnovnih škola svoj rad i djelovanje.  Učenici iz OŠ“Ljubo Babić“, OŠ „K.A.Stepinac“, OŠ“Klinča Sela“ i OŠ“ Vladimir Nazor“  mogli su vidjeti kako izgleda realistički prikaz ozljeda.  Učenici su mogli naučiti kako se zbrinjavaju ozljede i kako osobu u nesvijesti staviti u bočni položaj. Volonterke GDCK-a demonstrirale su pružanje umjetnog disanja zainteresiranim učenicima.

23. svibnja 2019. godine Osnovna školi Vladimira Nazora u Pisarovini bila je domaćin ”Programu prometne kulture za najmlađe”. Volonteri GDCK Jastrebarsko izveli su demonstraciju pružanja prve pomoći unesrećenim osobama. Volonterke su djeci realističkim prikazom ozljeda zornije prikazale ozljede koje su učenici kasnije naučili kako ih zbrinuti.

U Srednjoj školi Jastrebarsko volonteri su učenicima osmih razreda predstavili rad i djelovanje  Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko. Zainteresiranim učenicima volonteri su izmjerili tlak te ih upoznali i sa osnovama pružanja prve pomoći kao i sa akcijama koje GDCK Jastrebarsko provodi u suradnji sa Srednjom školom Jastrebarsko.

Galerija slika

Aktivnosti Crvenog križa u svibnju Aktivnosti Crvenog križa u svibnju Aktivnosti Crvenog križa u svibnju Aktivnosti Crvenog križa u svibnju Aktivnosti Crvenog križa u svibnju