°C 13

Besplatne likovne mape ipak stižu na stolove školaraca

12.07.2018.

Maja Peranić

Nakon što je na pitanje gradskog vijećnika Romana Rodića (MOST) Grad Jastrebarsko odgovorio kako se u ovogodišnjem gradskom proračunu neće pronaći sredstva za likovne mape jaskanskim osnovnoškolcima, danas je Gradska uprava objavila da sredstava ipak ima, pa će tako besplatne likovne mape dobiti svi učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole Ljubo Babić.

Naime, nakon nabave udžbenika i radnih bilježnica za školarce, ostalo je 56 000 kuna neutrošenih sredstava koja će se namijeniti za nabavku likovnih mapa.

-S obzirom na to da su nakon provedenog postupka javne nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava ostala neutrošena sredstva u iznosu od oko 56 tisuća kuna, zajedničkim dogovorom gradonačelnika Zvonimira Novosela i ravnateljice OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko, Sanje Sertić, odlučeno je da se preostala sredstva utroše za nabavu likovnih mapa za sve učenike od 1. do 8. razreda – stoji u priopćenju Grada Jastrebarskog.

Podsjetimo, amandmanom vijećnika Romana Rodića na gradski proračun za 2018., Grad je trebao osigurati 50 000 kuna za nabavku likovnih mapa jaskanskim školarcima. Nakon što je 4. lipnja 2018. sa Zagrebačkom županijom potpisan sporazum o sufinanciranju nabavke školskih udžbenika osnovnoškolcima s područja grada, sredstva su prenamijenjena u tu svrhu te se od nabavke likovnih mapa odustalo. No nakon provedenog postupka javne nabave udžbenika sredstava je, izgleda, ipak ostalo dovoljno i za mape.

Da ne bude zabune valja još jednom napomenuti što će to točno jaskanske đake dočekati na njihovim školskim klupama kad se najesen vrate u školu.

Bit će to likovne mape za sve učenike od 1. do 8. razreda. Učenici od 1. do 4. razreda dobit će sve obvezne udžbenike i radne bilježnice osim izbornih predmeta dok će učenicima od 5. do 8. razreda biti osiguran dio obveznih udžbenika i sve radne bilježnice.

Popis udžbenika i radnih bilježnica koji će se nabavljati možete vidjeti OVDJE. (Žutom bojom označeni su udžbenici i radne bilježnice koje nabavlja škola)

 

 

(foto:http://www.fairchild.af.mil)