°C 24

Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu

08.03.2019.

Redakcija

U sklopu završetka provedbe EU projekta koji obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju dijela nove prometnice u jaskanskom naselju Čabdin, u ukupnoj dužini od 1 182 metra, uspješno je izvršen tehnički pregled izvedenih radova u prisustvu ovlaštenih predstavnika javnopravnih tijela, Grada Jastrebarskog, izvođača radova i stručnog nadzora.

Izvođač radova, Županijske ceste Zagrebačke županije, sukladno ugovoru u siječnju 2019. završili su radove na rekonstrukciji postojeće i izgradnji dijela nove nerazvrstane ceste NC 1102 Čabdin, a što je ujedno i prva nerazvrstana cesta na području grada financirana bespovratnim EU sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

-Prije svega, ovo ulaganje ima za cilj povećati kvalitetu života mještana Čabdina, a s obzirom na činjenicu da se uz ovo naselje nalaze najveći gospodarski subjekti u Gospodarskoj zoni Jalševac- poručio je gradonačelnik Novosel, istaknuvši pritom zadovoljstvo što je ovo ujedno i prva nerazvrstana cesta koja se obnovila europskim novcem.

Naime, projekt ukupne vrijednosti od 2.105.147,27 kuna, prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“ u iznosu od 1.902.213,48 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunima Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

(Izvor/Foto: Grad Jastrebarsko)

Galerija slika

Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu Čabdin dobio novu i kvalitetnu prometnu infrastrukturu