°C 17

Crveni križ Jastrebarsko: Dosadašnje aktivnosti i Smotra Prve pomoći u DV „Radost“

11.06.2019.

Redakcija

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko provodi mnogo aktivnosti u  DV Radost.

Tijekom mjeseca siječnja održane su radionice u DV „Radost“ za djecu uzrasta od 4 do 7 godina, a ukupno je održano 13 radionica na temu Prevencija trgovanja ljudima pomoću slikovnice “Mišica Milica“. Kroz radionicu je ukupno educirano 302 djece.

Tijekom travnja održano je 9 radionica na temu „Šubi, dubi čisti su nam zubi“, a educirano je 204 djece.

Održana je i 1. Smotra prve pomoći za djecu dobi od 4 do 7 godina te je ukupno sudjelovalo 82 djece sa svojim odgajateljicama. Smotra je bila organizirana cirkularno kroz osam radilišta te su tom prigodom mališani i njihovi odgajatelji imali mogućnost isprobati kako se izvodi Heimlichov zahvat  i na djetetu i na odrasloj osobi. Djeca su vježbala kako pravilno dati umjetno  disanje dojenčetu i djetetu te zaustaviti krvarenje iz nosa.

- Iznimno zanimljivo im je bilo staviti onesviještenu osobu u bočni položaj te su to imali priliku i svi sami isprobati. – komentiraju iz GDCKJ-a.

Ogrebotine i razderotine ovom prilikom nisu bile stvarne već samo realistički prikazane.

Volonteri Crvenog križa Jastrebarsko, učenici 3.r.  opće gimnazije SŠ Jastrebarsko sudjelovali su na ovoj Smotri te djeci zorno prikazivali način pružanja prve pomoći.

- Hvala klincima i klincezama, odgajateljicama i višoj med. sestri Mirjani Šimanović na zajedničkoj suradnji i radu te veliko hvala i našim volonterima na trudu i znanju koje su prenijeli najmlađima. Na ovaj način djeca su imala priliku vidjeti, naučiti i upoznati rad i djelovanje Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko, a ono što je najvažnije, to sve su radili kroz igru i zabavu.- komentiraju članovi iz Crvenog križa Jastrebarsko.

Galerija slika

Crveni križ Jastrebarsko: Dosadašnje aktivnosti i Smotra Prve pomoći u DV „Radost“ Crveni križ Jastrebarsko: Dosadašnje aktivnosti i Smotra Prve pomoći u DV „Radost“ Crveni križ Jastrebarsko: Dosadašnje aktivnosti i Smotra Prve pomoći u DV „Radost“ Crveni križ Jastrebarsko: Dosadašnje aktivnosti i Smotra Prve pomoći u DV „Radost“