°C 5

Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata

07.09.2018.

Maja Peranić

Općina Klinča Sela danas slavi svoj dan pa je tom prilikom u restoranu Bistrica u Kupincu održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Tom su prilikom dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama, i društvima s područja općine.

Važan i poseban dan za malu, ali uspješnu općinu, svojom su prisutnošću uveličali brojni visoki uzvanici. Osim što su uputili čestitke žiteljima i načelniku Miljenku Vučkoviću, nisu se libili izreći brojne pohvale na račun rada i ulaganja te uspješnih rezultata Općine Klinča Sela.

No, najprije je sve prisutne pozdravio predsjednik općinskog vijeća gospodin Mirko Horvatić koji im je svima zaželio da se ugodno osjećaju u našem kraju te potom dao riječ načelniku Vučkoviću koji je u svom podužem govoru istaknuo brojne projekte koji su realizirani ili će se tek realizirati na dobrobit općine.

U realizaciji EU projekti

Tu su ponajprije projekti koji će se ostvariti pomoću EU fondova, a koji će uvelike utjecati na poboljšanje infrastrukture na području Klinča Sela. Među njima valja istaknuti 2,7 milijuna kuna vrijedan projekt Vodospreme Tržić koja će biti najveća vodosprema na području općine. Slijedi i projekt rekonstrukcije ceste Repišće-Beter vrijedan 4,3 milijuna kuna te projekt sustava odvodnje s pročistačem otpadnih voda u vrijednosti od 76 milijuna kuna, za koji bi radovi bi trebali krenuti iduće godine.

-Ulaganje u infrastrukturu poboljšava naš standard, ali naša djeca su naše bogatstvo – kazao je načelnik Vučković.

Briga za najmlađe

Stoga Općina Klinča Sela posljednjih godina posebno ulaže u najmlađe stanovništvo. Nedavno je podignut iznos naknade za novorođenčad za prvo i svako sljedeće dijete, Općina subvencionira prijevoz studentima, prije nekoliko godina izgrađena je nova osnovna škola, u suradnji sa Županijom i ministarstvom, a danas je načelnik ponosno objavio kako je napokon ishođena građevinska dozvola za izgradnju školske dvorane.

-Danas sam dobio građevinsku dozvolu za sportsku dvoranu i jedino što nam nedostaje su sredstva. Znamo da je u nadležnosti Županije da brine o osnovnom školstvu, svjesni smo da i Županija ima svojih ograničenja, ali mi smo spremni u skladu s mogućnostima sudjelovati u izgradnji te dvorane. Nadamo se da će i Županija tu potrebu prepoznati – kazao je načelnik.

Velika želja i potreba općine jest izgradnja dječjeg vrtića zbog trenutnih premalih kapaciteta na području općine. Načelnik je istaknuo kako je investicija privatnog vrtića na žalost stala te kako će i po tom pitanju Općina morati uzeti stvar u svoje ruke.

Pohvaljen rad Općine

Čestitke i pohvale na uspješnim rezultatima Općini Klinča Sela pristizale su sa svih strana. Dan Općine za govornicu je došao čestitati saborski zastupnik Dražen Barišić, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, član vijeća za gospodarska pitanja predsjednice RH Davorin Štetner, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić te istaknuti saborski zastupnik i europarlamentarac Davor Ivo Stier.

- Građani najbolje mogu vidjeti što političari rade na lokalnoj razini. Ako otvorite novine izgledat će vam kao da se politika na visokim razinama vrti oko svađa i fotelja, no onaj pravi oblik politike kao služenja zajednici vidi se upravo na lokalnim razinama. Svaka politika je lokalna. Ako se udaljite od potreba svakodnevnih i zaboravite vaš narod odakle ste došli i kome služite takva politika nije održiva. Stoga mi je drago da ovdje vidim ljude koji su predani zajednici – kazao je Stier i istaknuo koja je formula uspjeha:

-Puno rada, domoljublja bez kompleksa prema bilo kome, i naravno, to se ne može nametati, ali oni koji to imaju - je vjera u Boga – to je formula uspjeha. Ovdje ja vidim takvu ekipu – dodao je.

Nagrade najzaslužnijima

Zasluge za sve ono dobro što se u općini Klinča Sela događa idu svakako i njenim mještanima. Načelnik je istaknuo kako se do uspješnih rezultata dolazi isključivo zajedničkim radom i sinergijom svih mještana.

-Ovom prilikom čestitam Dan općine svim mještanima Općine Klinča Sela i želim uputiti poruku da jednim zajedništvom možemo napraviti puno. Općina je unazad 9 godina uspjela u tome. Što se tiče društvenog života naše udruge su živnule, i kulturne i sportske, svi se međusobno više druže. Svojim volonterskim radom doprinose razvoju. Općina osigurava sredstva za materijal, ali oni sami uređuju prostore. Vatrogastvo nam je živnulo, ali s obzirom na to da ih dobro opremamo to im je daljnji poticaj za njihov rad – rekao je načelnik Vučković.

U tom duhu i povodom današnje svečanosti istaknutim pojedincima dodijeljene su Nagrade i Priznanja Općine Klinča Sela. Nagrade su dobili Branko Pušćak, Hrvački klub Klinča Sela, OPG Vlatka Herceg, KUD Seljačka sloga Kupinec, Stjepan Pankretić, Krešimir Gradski, Mažoret klub Klinča Sela i Bruno Čabula.

Galerija slika

Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata Dan Klinča Sela: Zajedničkim radom do uspješnih rezultata