°C 14

Dan Zagrebačke županije slavi se uz koncert Ivana Zaka

04.07.2018.

Maja Peranić

Zagrebačka županija ove je godine po prvi puta odlučila svoj Dan proslaviti, osim svečanom sjednicom, među njezinim žiteljima. Za prvi grad ovakve proslave odabran je Zaprešić, a sve posjetitelje zabavljat će najveća zvijezda naše županije – Jaskanac Ivan Zak.

Proslava Dana županije održat će se u nedjelju, 8. srpnja, na Trgu Sv. Ivana Pavla II u Zaprešiću gdje će se odvijati cjelodnevni zabavni program. Bit će tu izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, natjecanje grill timova u roštiljanju, Podravkin gastro showom te za kraj već spomenuti koncert Ivana Zaka.

-Dan Županije na neki je način njen rođendan i osim svečanom sjednicom, ove godine odlučili smo ga proslaviti u društvu njenih žitelja. Ponukani prošlogodišnjom izvrsnom suradnjom u organizaciji Dana branitelja Zagrebačke županije, odlučili smo da se prvo obilježavanje Dana Zagrebačke županije održi upravo u Zaprešiću, našem najmlađem gradu-rekao je župan Stjepan Kožić.

Cjelodnevni Izložbeno-prodajni sajam počinje u 10 sati, a sezona „županijskog“ roštiljanja u 16 sati. Natjecat će se ekipe gradova.

-Roštiljanje je u punom jeku i svi govore kako je baš njihov roštilj najbolji. Da ne bi više bilo nedoumica, odlučili smo napraviti natjecanje među gradovima i prepustiti žiriju da odluči čiji je najbolji. Sve je osigurano, na ekipama je samo da ponesu dobru volju-naglasio je župan.

Stručni žiri će izabrati najboljeg grill majstora ili majstoricu koji dobiva lentu „Miss ili Mister najboljeg roštilja“. Nakon roštiljanja, u 19,30 sati slijedi veliki Podravkin gastro show čiji će tim kuhara pod vodstvom Dražena Đuriševića kuhati specijalitete od namirnica uzgojenih na poljoprivrednim gospodarstvima. Kuhari će jela pripremati u velikoj tavi, a posjetitelji će ih imati priliku degustirati.

Koncert Ivana Zaka na rasporedu je u 21 sat, a naš Jaskanac za sve posjetitelje ima jasnu poruku: "Publika i ja imat ćemo raspjevanu i rasplesanu večer u Zaprešiću!“

Iz Zagrebačke županije pozvali su sve njene žitelje da se pridruže ovoj proslavi Dana županije u Zaprešiću.