°C 8

DIR proslavio 30 godina rada

12.12.2018.

Juraj Odrčić

Drvna industrija Rubinić gala večerom u prepunoj Sali Rubin protekloga je vikenda proslavila punih 30 godina uspješnog rada. Prilika je to bila da se okupe djelatnici i poslovni partneri te gosti koji su vezani uz ovu uspješnu poduzetničku priču iz Gornje Reke. Od male Zanatske radnje za izradu lamperije, brodskog poda i letvica DIR je danas izrastao u prosperitetno poduzeće s dugogodišnjom tradicijom i tendencijom daljnjeg rasta.

U svom obraćanju gostima i radnicima DIR-a njegov začetnik Ivan Rubinić istaknuo je kako niti jedan početak nije lagan, a takav nije bio niti njegov.

- Zahvaljujući velikom trudu, volji, viziji, ideji, poduzetničkoj hrabrosti te napornom radu, znanju i poštenju uspješno smo se othrvali tim teškim trenucima i izazovima. Iz svake sam situacije pokušao izvući ono najbolje, prije svega opstati, a potom polako i povećavati proizvodnju te širiti poslovanje - rekao je Rubinić.

Rezultat takvog razmišljanja i vođenja posla danas je najbolje vidljiv po impozantnom kompleksu u kojemu danas sigurno radno mjesto ima 150 djelatnika, a tvrtka ima status jedne od najmodernijih i najvećih tvrtki u drvoprerađivačkom sektoru, ne samo u gradu Jastrebarskom, već i u cijeloj Hrvatskoj.

Unatoč prepoznatljivosti na širem tržištu, kao i činjenici da posluju u zoni gospodarske namjene, u svome poslovanju ne nalaze na razumijevanje lokalne samouprave.

- Sami se moramo pobrinuti za svu potrebnu infrastrukturu, bez ikakve pomoći lokalne samouprave premda svakodnevno slušamo poruke kako je proizvodnja ključna za gospodarski rast i razvoj - dodao je Rubinić.

Nove investicije obilježile posljednje godine

Osim lamperije i brodskog poda, što su bili prvi proizvodi, DIR se bavi i proizvodnjom široke palete proizvoda od mekog drva uključujući poluoblice, balkonske ograde, razne letvice, materijal za izradu drvenih kućica te svu krovnu građu. Tu je i prerada tvrdog drva, a od visoko kvalitetnog hrvatskog hrasta proizvode masivne lijepljene ploče u širinskom te dužinsko-širinskom spoju. Svi ti proizvodi koji stižu iz Jastrebarskog prisutni su i na tržištu Europske unije.

- Tvrtku danas u ulozi direktora vodi sin Tomislav koji je u njoj bio prisutan od malih nogu te su on i tvrtka zajedno i rasli. Poslu se u potpunosti posvetio odmah nakon završetka škole te moram reći kako ima ključnu ulogu u cjelokupnom razvoju tvrtke koja s njim na čelu ima svijetlu i perspektivnu budućnost - rekao je Rubinić kako je novi direktor oko sebe okupio stručni tim, spoj mladosti i iskustva, koji su garant daljnjem uspješnom radu.

Zahvala djelatnicima

Okosnica svake tvrtke su njezini zaposlenici, a i ovu obljetničku večer obilježile su jubilarne nagrade radnicima kojima se tvrtka na taj način željela još jednom zahvaliti na odanosti. Rubinić je istaknuo kako oni čine veliku obitelj, a posebnost je da među njima ima i onih koji su u njoj od samih početaka rada.

- Upravo bi zadovoljni radnici, sa sigurnim poslom i redovitom plaćom trebali biti temelj uspješne tvrtke. Tako dajemo svoj doprinos cjelokupnom razvoju sredine u kojoj se nalazimo, a time ujedno sudjelujemo i u održavanju demografske slike naše države koja je u posljednje vrijeme, nažalost, negativna - dodao je Rubinić.

Bez obzira na trenutno turbulentna vremena za gospodarstvo u tvrtki su uvjereni kako će im budućnost biti jednako uspješna kao i proteklih 30 godina te da će i dalje biti jedan od čimbenika gospodarskog razvoja našega grada, županije i države. Tome govori i najava daljnjih ulaganja usmjerena prema što većem stupnju finalizacije proizvoda, stvaranju dodane vrijednosti, izvoznoj orijentaciji i novim zapošljavanjima.

Djelatnici i vodstvo Drvne industrije Rubinić, kao i partneri i drugi gosti, nastavili su druženje uz Begine, Ivicu Pepelka i Stjepana Jeršeka Štefa do dugo u noć.

Galerija slika

DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada DIR proslavio 30 godina rada