°C -1

Dječja gradonačelnica ozbiljno kreće s radom

28.05.2019.

Redakcija

Izbori za Dječje gradsko vijeće grada Jastrebarskog, koje je raspisao gradonačelnik Zvonimir Novosel, održani su 04. svibnja. Dvije kandidatkinje, Gita Puškar i Paula Golub ostvarile su jednak broj glasova pa je održan i drugi krug izbora, 11. svibnja. Tada je za Dječju gradonačelnicu izabrana Gita Pukšar, a koja je za svoju zamjenicu imenovala Paulu Golub.

U petak, 24. svibnja u dvorani centra za kulturu Jastrebarskog održana je i Konstituirajuća sjednica drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća Jastrebarsko koje će u naredne dvije godine činiti: Baždarić Lara, Baždarić Tea, Golub Paula, Hađur Hanna, Milković Gabriel, Majkić Matija, Prežgaj Zara, Pukšar Gita, Strizep Petra, Špikić Isabel, Pintar Tara, Tomac Martin i Vrbetić Luka. Popis je složen prema abecednom redu.

Od 2013. godine Grad Jastrebarsko nosi status „Grad prijatelj djece“ te je ovo projekt koji se provodi u gradovima i općinama koji nose taj status. Cilj je ostvarenje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada.

U Jastrebarskom aktivno djeluje Dječji forum u koji je uključeno dvadesetak djece od 4. do 7. razreda Osnovne škole, i čija je zadaća da osmisle i predlože projekte koji će poboljšati život djece i drugih stanovnika našeg grada.

 

 

Galerija slika

Dječja gradonačelnica ozbiljno kreće s radom Dječja gradonačelnica ozbiljno kreće s radom Dječja gradonačelnica ozbiljno kreće s radom Dječja gradonačelnica ozbiljno kreće s radom