°C 20

Gorjelo u Slavetiću: Vatra zaprijetila borovoj šumi

24.04.2018.

Maja Ivčić

Požar trave i niskog raslinja buknuo je jučer u popodnevnim satima u blizini borove šume kod Slavetića. Brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Petrovine spriječena je veća šteta.

Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 14 sati i 5 minuta te na teren poslali vatrogasnu postrojbu DVD-a Petrovina s 5 vatrogasaca i jednim vozilom za gašenje požara. Dolaskom na požarište zatekli su vatru koja je ozbiljno zaprijetila borovoj šumi.

-Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar niskog raslinja i trave na livadi u blizini borove šume koji je prijetio širenjem na samu šumu. Brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Petrovine koju je vodio zamjenik zapovjednika Damir Borošić požar je lokaliziran u kratkom vremenu, te je u potpunosti ugašen nakon jednog sata, čime je spriječeno širenje požara na samu borovu šumu i nastajanje veće materijalne štete – izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.Također, iz Zajednice još jednom apeliraju na sve sugrađane da se suzdržavaju od paljenja korova na otvorenom prostoru, jer je i ovaj požar mogao imati daleko veće posljedice.

(foto: VZGJ)