°C 3

Grad poziva na razmjenu udžbenika

12.06.2018.

Maja Ivčić

Nakon što je sa Zagrebačkom županijom sklopljen sporazum o sufinanciranju udžbenika za učenike osnovnih škola, iz Grada Jastrebarskog su izvijestili kako sredstava neće biti dosta za nabavu svih udžbenika, pa pozivaju roditelje i školarce na razmjenu knjiga.

Podsjetimo, Zagrebačka županija u svom je proračunu osigurala 470 kuna po osnovnoškolcu s područja županije, ostatak sredstava osiguravaju gradovi i općine prema svojim mogućnostima. Grad Jastrebarsko osigurao je ukupno 220 000 kuna, no to, uz sredstva Županije, na žalost neće biti dovoljno da se nabave udžbenici i radne bilježnice za sve jaskanske školarce.

Stoga je u suradnji s ravnateljicom Osnovne škole Ljubo Babić, Sanjom Sertić, dogovoren model nabavke udžbenika prema kojem će besplatne udžbenike i redne bilježnice dobiti svi učenici nižih razreda dok će učenici viših razreda dobiti sve radne bilježnice i dio udžbenika. Ostatak udžbenika višim, kao i udžbenike za izborne predmete nižim razredima roditelji će morati financirati sami ili nabaviti razmjenom knjiga koja će se u Jastrebarskom organizirati.

Razmjena će se održati u nedjelju, 17. lipnja, od 10 do 12 sati na prvom katu Žitnice u Perivoju.

Iz Grada su pozvali sve roditelje da se priključe ovoj razmjeni koja bi ih, vjeruju, trebala osloboditi troškova nabave udžbenika svojim školarcima.

Popis udžbenika i radnih bilježnica koji će se nabavljati nalazi se ovdje - žutom bojom označeni su udžbenici koje nabavlja škola.