°C 3

Gradonačelniku Jastrebarskog uručena Odluka o financiranju projekta

27.05.2019.

Redakcija

 

U petak, 22. svibnja 2019. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta upriličena je svečanost dodjele Odluka o financiranju u okviru Poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat uručio je Zvonimiru Novoselu, gradonačelniku grada Jastrebarskog, Odluku o financiranju projekta „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom koja vrijedi oko 4,2 milijuna kuna.

Poziv je bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju. Prijavitelji su putem istog mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Na Poziv se prijavilo ukupno 66 projektnih prijedloga, a uvjete su zadovoljila njih 46, među kojima i projekt Grada Jastrebarskog „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom“, ukupne procijenjene vrijednosti od oko 6,5 milijuna kuna.

Ovom Odlukom Grad Jastrebarsko dobio je oko 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u Zonu.

- Projekte za koje se želi ostvariti sufinanciranje iz drugih izvora potrebno je pametno i kvalitetno pripremiti. Sam proces pripreme projekata, prijave, a na kraju i realizacije traje (pre)dugo, i zato je potrebno planirati kontinuirano i nekoliko godina unaprijed. Ovime smo ponovno dokazali da smo bili spremni, a da smo spremni i za budućnost dokaz su i drugi projekti koji su prijavljeni, pripremljeni ili pak u pripremi. Naša Gospodarska zona jedna je od najvećih u županiji, a u kojoj trenutno posluje 25 gospodarskih subjekata sa čak oko 1 000 zaposlenih. Za uspješnost poslovanja zone važan segment su i gradski poticaji za investitore, ali i kontinuitet ulaganja u njen razvoj, a što će se realizacijom ovog projekta dići na još viši nivo u smislu stvaranja još povoljnijeg poslovnog okruženja!- izjavio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Dobivena sredstva iznose 65% od vrijednosti projekta, a predstavljaju najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova.

 

 

Galerija slika

Gradonačelniku Jastrebarskog uručena Odluka o financiranju projekta Gradonačelniku Jastrebarskog uručena Odluka o financiranju projekta Gradonačelniku Jastrebarskog uručena Odluka o financiranju projekta