°C 0

HDZ formirao većinu u Županijskoj skupštini?!

30.11.2017.

majai

Zbog nezadovoljstva načinom rada te brojnih propusta u vođenju Skupštine 29. studenog formirana je nova većina u skupštini Zagrebačke županije, no jučerašnja sjednica nije održana. Iz županijskog HDZ-a priopćili su kako je zbog toga predsjednik Skupštine Mihael Zmajlović povukao „očajnički“ potez i sat i pol prije zakazanog početka odgodio sjednicu.

Sjednica je pripremljena, sazvana na vrijeme, odrađene su sve pripreme, a na sjednici se je trebalo raspravljati o proračunu za 2018. godinu, no predsjednik Skupštine odgodio ju je. Iz Županijske organizacije HDZ-a optužili su zbog toga Zmajlovića kako su mu " važniji osobni interesi – a nemuštim i „amaterskim“ objašnjenjem odgode sjednice, potvrdio je ono zbog čega su se vijećnicima HDZ-a pridružili i HNS, Bandić Milan Stranka rada i solidarnosti 365, HSLS, Hrvatska stranka umirovljenika te nezavisni vijećnici".

-Dosta je bilo više čuvanja fotelja, vrijeme je da se krene s radom! Ne možemo više stajati prekriženih ruku i čekati vladajuće, dok kapitalni projekti za građane Zagrebačke županije stoje na mjestu. Prikupili smo 26 potpisa i već sutra podnosimo Ministarstvu uprave zahtjev za nadzor zbog odgađanja sjednice. Također, sutra ćemo uputiti i zahtjev Županu Zagrebačke županije za sazivanjem izvanredne sjednice, što je on dužan u roku od 15 dana i napraviti – rekao je Damir Mikuljan, budući predsjednik Skupštine iz redova novoformirane većine.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Barišić javno je pozvao župana Stjepana Kožića, kao i Mihaela Zmajlovića na odgovornost prema građanima Županije.

-Pred nama je donošenje proračuna , stoga molim Župana za razboritost i odgovornost prema javnim financijama i prema svim našim stanovnicima. Nedopustivo je i neodgovorno odgađati pripremljenu sjednicu uz objašnjenje koje sadrži doslovno samo jednu rečenicu – Sjednica se odgađa zbog produljenja roka savjetovanja s javnošću-poručio je Barišić.