°C 22

Izimje: Sutra kreću radovi na izgradnji sanitarne odvodnje

06.02.2019.

Redakcija

U četvrtak, 7. veljače, kreću radovi na izgradnji sanitarne odvodnje naselja Izimje u okviru projekta "Naša voda, naša budućnost", a predviđeno je da radovi traju do 30. svibnja 2019, a za to će vrijeme biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

Spomenuti radovi obuhvaćaju polaganje kanalizacijskih cijevi te njihovo spajanje s kanalizacijskim sustavom Volavje – Novaki Petrovinski – Domagović. U ovoj prvoj fazi, radovi će se izvoditi u gornjem dijelu naselja Izimje, u dužini od oko 1,8 kilometara u trupu nerazvrstane ceste te na državnoj cesti.

-Pojedine dionice nerazvrstane ceste zatvarati će se sukladno fazama izvođenja radova te će tako na određenom dijelu prometnice, na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen radnim danom i subotom od 7 do 17 sati, uz omogućen prolaz vozilima stanara i interventnim vozilima. Promet na jednoj od dionica nerazvrstane ceste te na državnoj cesti organizirat će se naizmjeničnim propuštanjem vozila slobodnim dijelom prometnice uz regulaciju prometa gradilišnim semaforom.Svim građanima u zoni radova zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju- kazali su iz Grada.

Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.

(Izvor/Foto: Grad Jastrebarsko)