°C 10

Jaska bez promjena nakon izbora: Novosel gradonačelnik!

21.05.2017.

majai

Zvonimir Novosel pobijedio je u utrci za gradonačelnika grada Jastrebarskog te će tu dužnost obavljati i u narednom mandatu.

Državno izborno povjerenstvo obradilo je sva biračka mjesta u Jastrebarskom, a dobiveni rezultati pokazuju da je najviše građana povjerenje ukazalo dosadašnjem gradonačelniku Zvonimiru Novoselu (SDP). Novosel je na ovim izborima osvojio ukupno 54,64% tj. 4151 glas.

HDZ-ov kandidat Tomislav Preprotić osvojio je 31,28 posto glasova tj. Za njega je glasalo 2376 građana s pravom glasa. Slijede ih HSS-ov Filip Tončić s 468 glasova te Roman Rodić s 381 glasom.

U Gradsko vijeće Grada Jastrebarskog ulazi SDP s partnerima HNS-om i HSU-om s 9 vijećnika, HDZ sa 6, HSS i MOST s po jednim vijećnikom.

Slično je bilo i na lokalnim izborima 2013. kada je SDP-ov Zvonimir Novosel s 51,11% glasova pobijedio tadašnjeg HDZ-ovog kandidata Miljenka Pavlakovića koji je osvojio 33,43%.

Klinča Sela i Krašić u drugi krug, Žumberak i Pisarovina bez promjena

Kao što bez promjena u vodstvu ostaje grad Jastrebarsko, svoje pozicije zadržat će i načelnici susjednih općina Žumberak (Zdenko Šiljak) i Pisarovina (Tomo Kovačić).

Drugi krug će se pak odvijati u Klinča Selima gdje će se borba voditi između dosadašnjeg načelnika Miljenka Vučkovića (HDZ) s 46,46% i njegove protukandidatkinje Andree Grdiše (SDP) koja je osvojila 29,53% glasova. Također, drugi krug će morati pričekati i Općina Krašić gdje će se borba voditi između dosadašnjeg načelnika Josipa Petkovića Fajnika (HSS) s 45,53% glasova te nezavisne Božice Jurinić s 27,47% glasova.