°C 11

Jaska dobila garažu za električne bicikle

20.07.2018.

Redakcija

Električni bicikli koje je Grad Jastrebarsko nabavio prije tri godine, a za koje je iz gradske blagajne izdvojeno preko 130 000 kuna, dobili su ovih dana svoju garažu. Riječ je o modernoj garaži postavljenoj kraj Glazbene škole u Jastrebarskom, a iz koje će građani i posjetitelji moći posuditi bicikl putem poznatog Nextbike sustava naplate.

Garaža s javnim gradskim i brdskim električnim biciklima otvorena je danas te je na raspolaganju građanima koji je mogu koristiti tako da se registriraju u Nextbike sustav, aktivacijom korisničkog računa i tako iznajme željeni bicikl. Bicikli su se dosad, podsjetimo, mogli iznajmljivati putem Turističke zajednice od 0 do 16 sati besplatno, dok će od sada njihova dostupnost biti 24 sata na dan.

-Garaža s javnim električnim biciklima prvi je takav projekt u našoj zemlji. U garažu se ulazi tako da se korisnik registrira na www.nextbike.hr/hr/jastrebarsko. Nakon uspješne registracije, korisnik upisuje na terminalu svoj broj mobitela i PIN koji je dobio prilikom registracije te odabire bicikl koji želi unajmiti nakon čega se otvaraju klizna vrata na garaži i preuzima bicikl-poručuju iz tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o.

Jednom registrirani korisnik bicikle može koristiti u više od 150 Nextbike gradova u svijetu u kojima se sustav koristi.

Zagrebačka županija 2017. godine je podržala ovaj projekt u iznosu od 250 tisuća kuna, a Ministarstvo turizma 2018. odobrilo je Gradu Jastrebarskom 134.700 kuna iz Fonda za razvoj turizma za provedbu ovog projekta pod radnim nazivom „BIKExperience“.

(foto: Grad Jastrebarsko)