°C 12

Jaska dobila turističko- informativni centar!

03.02.2020.

Petar Brnada

Novootvoreni turističko-informativni centar, u sklopu kojega je i ured Turističke zajednice Grada Jastrebarskoga, prvi je rezultat projekta „KulTura“, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Vodeći partner u projektu, vrijednom 1,3 milijuna eura, je Grad Jastrebarsko, a ostali projektni partneri su Turistička zajednica grada Jastrebarskoga, Općina Črnomelj (Slovenija), Fakultet za elektrotehniku u Ljubljani i Međunarodno sveučilište Libertas.

-Turističko-informativni centar predstavlja veliki iskorak u razvoju turizma u Jaski. Od sada će turisti svakodnevno do 18 sati, a subotom do 15 sati moći dobiti informacije o aktualnim zbivanjima, turističkoj ponudi, smještajnim kapacitetima... Jaska je prošle godine ostvarila značajan porast u dolascima i noćenju turista. Broj noćenja porastao je za 30 posto, a broj dolazaka za 60 posto- na svečanosti otvorenja turističko-informativnog centra rekla je Petra Masnec iz Turističke zajednice Jastrebarskoga.

Kako kažu iz Zagrebačke županije, projekt „KulTura“ (punog naziva „Baština Jaske i Črnomlja također može biti cool. Za sve.“) povezat će povijest dvaju gradova s naglaskom na kulturnu baštinu, promovirati lokalnu turističku ponudu, omogućiti „žive“ susrete s povijesnim likovima...

-Do kraja godine, u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom postavit će se paviljon namijenjen različitim društvenim sadržajima, a na objektima kulturne baštine i nekim ugostiteljskim objektima u gradu postavit će se mobilne rampe koje će osigurati pristupačnost osobama s tjelesnim invaliditetom- pojasnila je Maja Rožić, voditeljica projekta.

Svečanosti otvorenje turističko-informativnog centra, u kojega je ugrađena moderna multimedijalna oprema, s 24-satnim live streamom s Japetića, Plešivice i perivoja dvorca Erdödy, prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

-Ovaj će projekt pridonijeti da percepcija grada Jastrebarskoga u turističkome smislu, a time i Zagrebačke županije, bude još bolja- rekla je zamjenica, dodavši da Županija ostvaruje izvrsne turističke rezultate u odnosu na prethodne godine, u čemu prednjače Samobor, Velika Gorica i upravo Jastrebarsko, koji odnedavno ima dva hotela.

Gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel rekao je da je projekt „KulTura“ samo jedan od EU projekata koje provodi Grad.

-Turističko-informativni centar pomoći će nam da Jasku učinimo turističkom destinacijom kakva, po svojoj ponudi, i zaslužuje biti- rekao je Novosel.

Galerija slika

Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar! Jaska dobila turističko- informativni centar!