°C 6

Jaski EU sredstva za 170 000 000 kuna vrijedan projekt vodnokomunalne infrastrukture

12.10.2017.

majai

Oko 170 milijuna kuna vrijedan je projekt koji će poboljšati vodnokomunalnu infrastrukturu na području Jastrebarskog, a čak s čak 72% sufinancirat će ga Europska unija. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovu značajnu investiciju jučer su u Hrvatskim vodama u Zagrebu potpisali gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i direktor tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. Mario Brnabić.

Riječ je o projektu koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda na području grada Jastrebarskog. Uz bespovratna sredstva EU fondova Grad Jastrebarsko i tvrtka Vode za projekt će trebati osigurati 10 milijuna kuna vlastitih sredstava.Iz Grada Jastrebarskog doznajemo kako je sve spremno za početak radova na realizaciji ove investicije, a što bi trebalo krenuti već ove godine. Planirani završetak radova je pak srpanj 2020., a oni će obuhvatiti rekonstrukciju dijela vodoopskrbne mreže, izgradnju tri vodospreme te izgradnju 44 kilometra sustava odvodnje i 15 crpnih stanica. U okviru projekta planirana je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Osim Jastrebarskog, ugovore su jučer u Hrvatskim vodama za slične projekte potpisali Varaždin, Varaždinske Toplice, Donja Dubrava, Mursko Središće i Rugvica - Dugo Selo. Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te predstavnici jedinica lokalne samouprave i tvrtki u čijoj je nadležnosti vodoopskrba i odvodnja na područjima na kojima se projekti realiziraju. Ukupna vrijednost svih 6 projekata iznosi 1,7 milijardi kuna, a sufinancirat će se EU sredstvima kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2017.

(foto: Grad Jastrebarsko)