°C 10

Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna

02.11.2017.

majai

Sredstvima od ukupno 9,7 milijuna kuna Zagrebačka će županija u narednom razdoblju pomoći gradovima i općinama sa svoga područja u realizaciji njihovih projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi. Nešto više od 650 000 kuna kroz ove će potpore ostvariti i Grad Jastrebarsko.

Ugovore o dodjeli sredstava danas su u prostorijama Zagrebačke županije potpisali predstavnici gradova i općina. Riječ je o dodatnim sredstvima Zagrebačke županije koja su osigurana rebalansom ovogodišnjem proračuna. Županija je podsjetimo, za istu namjenu gradovima i općinama krajem ožujka ove godine dodijelila 15,3 milijuna kuna što znači da je ukupan iznos županijske pomoći 25 milijuna kuna.

Gradovi i općine sredstva će iskoristiti za svoje projekte koje su pripremili i prijavili na natječaje Zagrebačke županije. Gradu Jastrebarskom odobrena su sredstva za komunalnu infrastrukturu, vodoprivredu i zbrinjavanje otpadnih voda.

-Dobra suradnja sa županijom se nastavlja. Dobili smo sredstva za rekonstrukciju prometnica u iznosu 200 000 kuna, za vodoprivredu 225 000 kuna i za zbrinjavanje otpadnih voda 235 000 kuna to su sve projekti koji su u izgradnji ili su već gotovi i zahvaljujemo županiji jer bez te pomoći ovakve kapitalne projekte bi bilo teško realizirati – rekao nam je zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat koji je danas sa županom Stjepanom Kožićem potpisao ugovor.

Župan je istaknuo kako će ova sredstva biti od velike pomoći općinama i gradovima s područja županije naglasivši kako je to rezultat dobre suradnje, a takva je i prema poduzetnicima za koje su također rebalansom osigurana dodatna sredstva.

Velike će koristi imati i susjedne općine kojima su također odobrena značajna sredstva za projekte. Na Žumberku će se novac iskoristiti za reciklažno dvorište i dječje igralište dok će potpora Općini Krašić značajno utjecati na sve manji proračun.

-Odobreno nam je za vodoopskrbu i odvodnju na području općine, a jedan dio za nerazvrstane ceste na području općine. Ukupno nekih 350 000 kuna što će biti ne značajna nego ogromna pomoć i podrška da realiziramo projekte u našem proračunu jer nam se sredstva iz godine u godinu smanjuju -rekao je načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Galerija slika

Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna Jaski za projekte preko 600 tisuća županijskih kuna