°C 8

Jeste li zadovoljni odlukom o sufinanciranju udžbenika?

14.06.2018.

Maja Ivčić

Školska godina je na samom kraju, a ako ste roditelj jednog ili više školaraca zasigurno intenzivno razmišljate o nabavci školskih udžbenika. To pitanje ovih je dana vrlo aktualno s obzirom na to da je nedavno donesena nova odluka o sufinanciranju udžbenika osnovnoškolcima prema kojoj bi svim učenicima oni trebali biti besplatni.

Na žalost, u Jastrebarskom samo određenom broju učenika, odnosno nižim razredima osnovne škole, dok će dio knjiga biti besplatan i za učenike viših razreda. Podsjetimo, tako je odlučeno nakon što je sa Zagrebačkom županijom potpisan sporazum kojim je Županija za udžbenike osigurala 470 kuna po učeniku, a Grad tome dodao svoja sredstva od ukupno 220 000 kuna da bi se na kraju uspostavilo da ni to nije dovoljno da se svim učenicima sve nabavi te da svi napokon imaju besplatne udžbenike.

Na kraju su roditelji pozvani na razmjenu knjiga koja će se u nedjelju održati u Žitnici kako bi možda nabavili dio koji njihovom školarcu nedostaje ili pak pomogli nekom drugom posudbom ili razmjenom udžbenika koji im više ne treba.

Školaraca je mnogo, roditelja je mnogo, a jesu li zadovoljni ovom odlukom o sufinanciranju i kako ju je za jaskanske đake "prilagodio" Grad Jastrebarsko mogu odgovoriti u anketi na našem portalu – ovdje.