°C 0

Kako biste htjeli da se zove nova šetnica?

19.01.2018.

majai

Nedavno su završili radovi na novoj šetnici u Jastrebarskom – puteljka koji spaja Zagrebačku ulicu s Ulicom Zrinski-Frankopanskom preko potoka Reka, a Grad Jastrebarsko poziva sugrađane da mu, prije službenog otvorenja, daju ime.

Pješačka staza koja je dugo čekala svoje novo ruho sada čeka svoje ime. Nakon što je uređena, Grad Jastrebarsko pokrenuo je inicijativu kojom želi uključiti građane u odabir najboljeg imena za novu šetnicu. Takva praksa u Jastrebarskom nije novost. Podsjetimo, 2014. godine na sličan se način tražilo ime za Most "Ljube Kraljević".

Ovog puta, osim što će ga predlagati, o imenu šetnice moći će i glasovati sami građani i to putem Facebook stranice Grada.

-Prijedloge za ime šetnice napišite u komentaru ispod službene objave na Facebook profilu ili pošaljite na mail info@jastrebarsko.hr. S obzirom na to da svi nemaju računalo, prijedlozi se mogu poslati na adresu Grada Jastrebarskog - Trg J. J. Strossmayera 13, 10450 Jastrebarsko, s naznakom „Nova jaskanska šetnica traži ime!“ - objavili su iz Grada Jastrebarskog.

Potom će svi prijedlozi, koji stignu na mail ili na adresu Grada, biti upisani ispod objave na službenom Facebook profilu Grada Jastrebarskog, zajedno s imenom i prezimenom osobe koja je isti i predložila.

-Po završetku inicijative, Povjerenstvo će odabrati one najbolje te će zatim, od odabranih javnost odlučiti o imenu kojim ćemo nazvati novu šetnicu – istaknuli su iz Grada.

Prijedloge za ime novoj šetnici možete slati do 15. veljače 2018. godine, a uz prijedlog, potrebno je napisati i podatke; ime i prezime, adresu, mail ili kontakt broj te kratko pojašnjenje prijedloga imena.

Nakon tehničkog pregleda te po dobivanju uporabne dozvole, šetnica će i službeno biti otvorena.

(mi/foto: Grad Jastrebarsko)