°C 19

Kako ste zadovoljni čistoćom svog grada?

21.09.2018.

Maja Peranić

Grad Jastrebarsko se uvijek predstavlja kao ekološki osviješten Grad, čist grad koji vodi veliku brigu za poboljšanje načina gospodarenja otpadom. No pitanje je kako su njegovom čistoćom zadovoljni građani?

Reciklažno dvorište, koševi za smeće, zeleni otoci omogućuju građanima i posjetiteljima da savjesno odlažu otpad, no često smo svjedoci vrlo neodgovornog ponašanja koje pridonose zagađenju okoliša odlažući otpad divljim deponijima. Jedno takvo mjesto – šumu Gović, nedavno je od smeća očistila skupina građana u akciji "Zelena čistka".

Smeće i problemi s komunalnim otpadom česta su pitanja na sjednicama Gradskog vijeća čiji vijećnici upozoravaju na neke nepravilnosti poput ne zakonskog rada pretovarne stanice na reciklažnom dvorištu. Ekološka afera s medicinski opasnim otpadom nedavno je potresla naš grad pa se ponovo postavilo pitanje kakav zrak udišemo i kakav je okoliš u kojem živimo.

U novoj anketi na našem portalu možete odgovoriti kako ste zadovoljni čistoćom svoga grada, načinom na koji se ona održava i brigom za okoliš.

Jaskanci ZA neradnu nedjelju!

Što se tiče prošle ankete u kojoj smo vas pitali biste li podržali uvođenje neradne nedjelje u Jastrebarskom rezultati su pokazali da bi to učinilo više od 90% građana. Tek 7% građana protivi se uvođenje neradne nedjelje dok je 93% Jaskanaca za takvu odluku.