°C 2

Klinča: INTERSPAR potpisao predugovore o kupnji zemljišta, do jeseni i nova ulična rasvjeta

31.05.2019.

Petar Brnada

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Klinča Sela, načelnik Općine Miljenko Vučković, iznio je dobre vijesti po pitanju izgradnje poslovnice INTERSPARA u Donjoj Zdenčini, ali i u vezi rekonstrukcije ulične rasvjete, tj. projekta New Light.

Kako je istaknuo Vučković, upravo je jučer održan sastanak između tvrtke INTERSPAR i Nove kreditne mariborske banke, u vezi investicije u zoni Donja Zdenčina, a radilo se o tome da su pregovarali oko predugovora koje moraju potpisati oko kupnje zemljišta.

-Prema informacijama koje imam nije bilo nikakvih pitanja među njima, što znači da je poprilično izgledno da će se ta investicija i dogoditi u našoj zoni. Sljedeći sastanak će biti u 6. mjesecu, a na taj sastanak ću biti pozvan i ja kao predstavnik Općine da se dogovorimo oko nekakvih otvorenih pitanja tipa izrade urbanističkog plana uređenja i same pristupne ceste u gospodarskoj zoni- kazao je načelnik Vučković.

Pritom je otkrio i da je prije tri dana potpisan i ugovor o rekonstrukciji ulične rasvjete, odnosno o projektu New Light.

-Dakle taj projekt isto kreće. Sada nakon potpisivanja ugovora kreće izrada projektne dokumentacije tako da bi do 9. mjeseca ta rekonstrukcija ulične rasvjete trebala biti i gotova- rekao je Vučković.