°C 9

Klinča Sela: Završila prva faza uređenja Društvenog doma

08.12.2017.

majai

U sklopu projekta „Povećanje energetske učinkovitosti Društvenog doma u Klinča Selu“, koji su sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Općina Klinča Sela, završena je prva faza radova na Društvenom domu u Klinča Selima, koja je obuhvaćala sanaciju krovišta.

Riječ je projektu koji je počeo u travnju 2017., a završetak se očekuje tijekom 2018. godine.

-Projektom se želi osigurati energetska učinkovitost koja je jedan od najdjelotvornijih načina postizanja održivog razvoja. Povećanjem energetske učinkovitosti postižu se znatne uštede energije i povećava se sigurnost opskrbe energijom. Jedinstvenom energetskom politikom Europske unije, u sklopu koje se provodi projekt, planira se smanjiti ukupna potrošnja energije za 20% do 2020. godine-istaknuto je iz Općine.

Vrijednost prve faze projekta je 407.848,58 kuna. Druga faza obuhvaća zamjenu stolarije i obnovu toplinske izolacije novim pročeljem. Iz Općine tvrde kako će se tako će se uštedjeti na troškovima grijanja što je i bila namjera projekta.

-Prostorijama društvenog doma koriste se brojne udruge s područja Klinča Sela koje svojim kulturno-umjetničkim, sportskim i drugim sadržajem pridonose podizanju razine kvalitete života stanovnika, a uskoro će svi korisnici uživati u energetski učinkovitom grijanju – istaknuli su iz Općine Klinča Sela.

(foto: Općina Klinča Sela)