°C 12

Klinča Selima gotovo 5 milijuna kuna za cestu Repišće-Beter

13.02.2018.

Maja Ivčić

Prometnica Repišće-Beter na području općine Klinča Sela dočekat će svoju potpunu rekonstrukciju koja će se u 100 postotnom iznosu financirati iz EU fondova.

Riječ je o cesti koja spaja dva naselja, a koja je zbog učestale pojave klizišta u vrlo lošem stanju. Projekt rekonstrukcije spomenute prometnice vrijedan je 4.929.937,81 kuna, a uključit će sanaciju klizišta, izgradnju oborinske odvodnje i proširenje ceste novim asfaltom.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova u 100 postotnom iznosu potpisali su prošlog tjedna načelnik Općine Miljenko Vučković i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Potpisivanju su nazočili i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

-Nakon više godina rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i pripreme projektne dokumentacije, projekt je prijavljen na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske u okviru mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Radi se o znatnim sredstvima koja iznose gotovo pola Proračuna Općine Klinča Sela- priopćili su iz Općine Klinča Sela.

(foto: Općina Klinča Sela)