°C 21

Klinča: Stižu uskrsnice za umirovljenike i socijalno najugroženije

15.04.2019.

Petar Brnada

Općinsko vijeće Klinča Sela na protekloj je sjednici donijelo Odluku o isplati uskrsnica svojim umirovljenicima te korisnicima zajamčene minimalne naknade, odnosno socijalno najugroženijim mještanima.

Tako nakon prve isplaćene božićnice, umirovljenike i korisnike ZMN-a sada očekuje još jedna jednokratna pomoć koja će im olakšati pripremu blagdanskog stola, a riječ je o sredstvima koja je Općina osigurala Proračunom za 2019. godinu.

-S obzirom da smo planirali sredstva u Proračunu i da nismo utrošili na božićnice onoliko koliko smo mislili prijedlog je da po kriterijima koje smo donijeli i prije kod odluke o isplati božićnice da se po istim kriterijima isplate i uskrsnice- istaknuo je načelnik Miljenko Vučković na sjednici Vijeća.

Tako je Općina pozvala umirovljenike sa područja Klinča Sela sa mirovinom u iznosu od 2.000,00 kuna mjesečno i manje, te korisnike zajamčene minimalne naknade da se jave u Općinu Klinča Sela radi ostvarivanja prava na uskrsnicu.

Pravo na uskrsnicu u visini od 200 kuna ostvaruju umirovljenici sa mirovinom od 1000 kuna i manjom, a pravo na uskrsnicu u visini od 100 kuna umirovljenici sa mirovinom 2000 kuna i manjom.

Što se tiče korisnika zajamčene minimalne naknade oni ostvaruju pravo na uskrsnicu od 200 kuna, kazali su iz Općine.

Prijaviti se mogu osobnim dolaskom u Općinu Klinča Sela, Karlovačka 28E, 10452 Donja Zdenčina, a prijave se primaju zaključno do 18. travnja.

Prilikom podnošenja zahtjeva za isplatom umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu dužni su priložiti odrezak mirovine, presliku osobne iskaznice te presliku računa za isplatu.

Iz Općine su pritom naglasili da umirovljenici koji su ostvarili pravo na božićnicu u prethodnoj godini nisu dužni uz zahtjev za isplatu uskrsnice priložiti prethodno navedene dokumente, osim ukoliko je došlo do promjena koje bi utjecale na pravo ostvarivanja navedenih naknada.