°C 26

Kolona na autocesti između Jaske i Karlovca! Policija kontrolira promet i ima li migranata?

07.11.2018.

Maja Peranić

Ogromne gužve stvaraju se na cesti Karlovac-Zagreb nakon što je policija zatvorila dio autoceste kod Karlovca te sav promet preusmjerava preko benzinske postaje Draganić, piše Jutarnji list.

Naime, i iz HAK-a javljaju da se između čvorova Jastrebarsko i Karlovac kod odmorišta Draganić u smjeru mora, vozi povremeno i u koloni, pa korisnike autoceste mole za strpljenje. Kako piše Jutarnji list jedan od čitatelja javio im je da se od Zagreba do Jastrebarskog vozio čak dva sata, a svemu je navodno razlog rutinska kontrola policije kakva se planira obavljati svaka dva tjedna.

Na autocesti se tako zaustavljaju vozila i provjeravaju jesu li svi putnici vezani, koriste li vozači kao gorivo nezakonito loživo ulje, drogu, prevoze li migrante ili postoje neke druge nezakonitosti u vožnji.

- Pa ovo ne možete vjerovati što se događa, nervozni su, ovo je loše organizirana akcija, rekao je čitatelj za jutranji.hr.

Ističe kako vlada velika nervoza i nesnalaženje, pa je nakon pregleda vozila morao dugo čekati da mu vrate prometnu dozvolu. Pritom su mu dva puta donijeli prometnu dozvolu od drugog auta, jer su, kako tvrdi čitatelj, sve pomiješali.

Ono što je čitatelja još više razbjesnilo bila je kazna od čak 1500 kuna koju su mu ispisali policajci. Kaže da je visoku kaznu dobio jer nije parkirao automobil na adekvatno propisanom mjestu, obzirom da je izašao iz auta. Također policajci tvrde, kako nam je objasnio čitatelj, da je vozeći u smjeru Karlovca obilazio u koloni tri automobila, što, kako tvrdi, nije bilo moguće jer je cijelo vrijeme stajao ili se sporo vozio u koloni.  Sve se to događa kod benzinske pumpe Draganić prema Karlovcu. Tvrdi kako u akciji sudjeluje oko 60 policajaca u uniformama, ali i civilu, piše Jutarnji list.

(izvor:Jutarnji list)