°C 9

Kožić, HDZ, HSLS, HSU, HNS i MB365 sklopili politički dogovor

27.09.2018.

Redakcija

Novi-stari politički dogovor postignut je u Skupštini Zagrebačke županije. Prije početka redovne sjednice Skupštine, koja je počela u 11 sati, potpis na dogovor o suradnji stavili su HDZ, HSLS, HSU i HNS Zagrebačke županije sa strankom Bandić Milan 365 Zagrebačke županije i nezavisnom listom Stjepana Kožića.

-Postignut je Politički dogovor između koalicije stranaka HDZ-a, HSLS-a, HSU-a i HNS-a Zagrebačke županije sa strankom Bandić Milan 365 Zagrebačke županije i strankom Stjepan Kožić-nezavisna lista o suradnji u Skupštini Zagrebačke županije-izvijestili su iz županijskog HDZ-a.

Novom političkom dogovoru prethodila su burna događanja u Skupštini proteklih godinu i pol dana, od koalicije SDP-a i HSS-a, do teško postignutih dogovora na županijskim sjednicama, pa potom
Kožićevog izlaska iz HSS-a nezadovoljnog Beljakovim vođenjem stranke.

Vijestima iz Županijske skupštine dodajmo kako je nakon 16 godina predsjednica županijske organizacije žena i članica Glavnog odbora HSS-a Zagrebačke županije Jasminka Mataušić sinoć postala nova članica HDZ-a. Podsjetimo, Mataušić je krajem studenog prošle godine napustila HSS također nezadovoljna šefom HSS-a Krešimirom Beljakom.