°C 14

Krašić: Staze za nordijsko hodanje i pametna klupa

05.12.2017.

majai

Na području općine Krašić ovih je dana postavljena prva pametna klupa, a dobio ju je maleni Pribić. Klupa je postavljena u Pribiću Crkvenom kraj prostorija NK Pribića.

-Pametna klupa će biti na raspolaganju svim mještanima, navijačima kluba, a vjerujemo posebno mladima za pristup i korištenje bežičnog interneta, te besplatno punjenje mobilnih uređaja dok se budu nalazili na prostoru nogometnoga kluba – kazali su iz Turističke zajednice općine Krašić koja je nabavku i postavljanje klupe osigurala uz sufinanciranje TZ Zagrebačke županije.

U blizini terena nogometnoga kluba nalaze se i biciklističke staze, te staze za Nordijsko hodanje koje su nedavno obilježene. Naime, na području općine nedavno je završilo označavanje staza za nordijsko hodanje te se također radi o projektu koji je pokrenula TZ općine Krašić ovog puta uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.

-Tim projektom započet je razvoj sve popularnijeg oblika turizma – nordijskog hodanja za koji na području Krašića postoje idealni uvjeti – brojni puteljci, brežuljci i stazice. Nordijske staze „Dolinom kardinala“ turistima će pokazati ljepote i atrakcije destinacije na postojeće putove, prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti osmisliti mrežu tematskih staza kojima će turisti moći sigurno i ugodno razgledavati atraktivne lokacije, uživati u brojnim prirodnim ljepotama i pritom aktivno i zdravo provoditi svoj odmor. Uz bogatu ponudu brdskih hodačkih staza turisti će imati razloga da ostanu koji dan duže na destinaciji i da nas posjete u pred i post sezoni-poručili su iz Turističke zajednice općine Krašić.

Uz precizne i lako čitljive karte i vodiče, GPS uređaj u koji će se moći učitati gpx trag staze, moći će se uistinu uživati u ljepoti prekrasne netaknute prirode i kulturnim atrakcijama na području Krašića.

(foto: TZO Krašić)