°C -3

Krašić: Završili radovi na vodocrpilištu u Puškarovom Jarku

14.11.2017.

majai

Radovi na vodocrpilištu u Puškarovom Jarku na području općine Krašić završili su protekli tjedan te se ovog tjedna očekuje puštanje sustava u rad.

Riječ ej o kapitalnoj investiciji za Općinu Krašić jer je u uređenje vodocrpilišta i spajanje novog zdenca u Puškarovom Jarku uloženo oko 600 000 kuna.

Završili su radovi na uređenju čestice na kojoj se bunar nalazi i dovršeni građevinski radovi, postavljena je nova zaštitna ograda, spojen je cjevovod na postojeći novi tlačni cjevovod do vodospreme Okrug, obavljeni su elektro radovi, automatika, elektronika i spajanje nove crpke bunara. Nakon toga je uređena pristupna cesta i parkiralište, odnosno izvršeno je završno asfaltiranje, doznajemo iz Općine.

Cjelokupni sustav proteklog je tjedna probno pušten u rad, a ovih se dana, kako ističu iz Općine Krašić očekuje puštanje u stalan rad novoga zdenca i sustava. Time će dugoročno biti osigurana kvalitetna i sigurna vodoopskrba prvotno sustava Pribić, a nakon izgradnje magistralnog cjevovoda i spajanja sustava Krašić.

(foto: Općina Krašić)