°C 11

Kreće gradnja retencijskog bazena podno naselju Cvetković

16.07.2018.

Redakcija

Od srijede, 18. srpnja, podno naselja Cvetković kreće izgradnja retencijskog bazena RB1 i pripadajućih okana i kanala, zbog čega se lokalna prometnica 1015 od naselja Cvetković prema naselju Domagović zatvara za sav promet.

Paralelno, danas kreću radovi na izgradnji dijela obilazne prometnice oko navedenog gradilišta, kako bi se po izgradnji iste promet mogao nastaviti odvijati nesmetano.

Izgradnja retencijskog bazena, odnosno uređenog područja u slijevu vodotoka koje služi za privremeno zadržavanje vode radi zaštite od poplava, dio je projekta koji se realizira u sklopu najveće investicije u povijesti Jastrebarskog - "Izgradnja vodosprema i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda sustava grada Jastrebarskog s područja aglomeracije Jastrebarsko".

Podsjetimo, EU projekt Voda Jastrebarsko d.o.o. uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje kao i pročišćavanje otpadnih voda na čitavom području grada Jastrebarskog, a čija je vrijednost oko 170 milija kuna i koji je kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2017. sufinanciran sa 72% sredstava iz EU fondova.

(izvor: Grad Jastrebarsko)