°C 6

Kreće produženi boravak u Gornjem Desincu

05.09.2019.

Redakcija

Novu školsku godinu područno odjeljenje Osnovne škole „Ljubo Babić“ u Gornjem Desincu dočekat će s upisanih 74 učenika, od kojih će njih 13-ero biti upisano u produženi boravak. Grad Jastrebarsko tako će od sada financirati dva produžena boravka, onaj u Cvetkoviću i ovaj u Gornjem Desincu, a za rad kojih će se iz Proračuna godišnje izdvajati više od pola milijuna kuna.

Grad Jastrebarsko, u suradnji s Osnovnom školom „Ljubo Babić“, realizira novi projekt koji za cilj ima ulaganje i dizanje standarda u osnovnoškolskom obrazovanju. Naime, u sklopu područnog odjeljenja Osnovne škole Ljubo Babić u Gornjem Desincu, s početkom nove školske godine s radom će započeti i produženi boravak. Produženi boravak činit će 13-ero mališana uzrasta prvog i drugog razreda u jednom kombiniranom odjelu, a o kojima će brinuti jedna učiteljica. Plaća za učiteljicu, kao i za novo povećane satnice spremačice i kuharice financirat će se iz Proračuna Grada Jastrebarskog.

-Produženi boravak je izuzetno kvalitetan projekt i nije ni čudo da za isti postoji veliki interes djece i roditelja. Upravo su nas te činjenice potaknule da razmotrimo mogućnost otvaranja novog produženog boravka i to u sklopu škole u Gornjem Desincu, kao jednom od najvećih područnih odjeljenja, a za što je prije svega potrebno osigurati značajna sredstva u Proračunu Grada-,poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Podsjetimo, prvi Produženi boravak na području Grada Jastrebarskog s radom je u Cvetkoviću krenuo još 2009. godine otkada i više nego uspješno funkcionira, a interes roditelja i djece za isti svake je godine sve veći, i zbog kvalitete, ali i jeftinog modela boravka koji u velikoj mjeri sufinancira upravo Grad Jastrebarsko. Učenici tako borave u školi od 8 do 17 sati, a u sklopu koje imaju i riješeno pitanje prehrane. Naime, djeca tako imaju doručak, ručak i užinu te u sklopu školskog dana riješe i zadaću, a imaju i priliku za igru u školskim dvorištima. U Cvetkoviću je prve godine krenula tek jedna grupa, a danas tri grupe čine 48 učenika s kojima rade 3 učiteljice. 

-Područna škola u Gornjem Desincu prošle je godine sredstvima Zagrebačke županije kompletno uređena i modernizirana, a ovim potezom i ulaganjem u novi produženi boravak Grad Jastrebarsko dokazuje da brine o djeci i potrebama zaposlenih roditelja čime radi novi iskorak te dodatno podiže ljestvicu visokog obrazovnog standarda. Moram istaknuti da rijetko koji Grad financira produženi boravak sve četiri godine što je velika pomoć roditeljima i vjerujem da su upravo zbog toga jako zadovoljni -, poručila je ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić .

Ovom prilikom bitno je i napomenuti da su ove godine u prvi razred u Gornjem Desincu upisana 22 mališana.