°C 6

Krenulo mobilno reciklažno dvorište! Pogledajte raspored po naseljima

14.05.2018.

Maja Ivčić

Mobilno reciklažno dvorište započelo je svoje tradicionalno ’’kruženje’’ po jaskanskim naseljima. Do sutra će još biti u Gornjem Desincu, nakon čega odlazi na druge lokacije prema rasporedu koji donosimo u nastavku.

Mobilno reciklažno dvorište po jaskanskim će naseljima kružiti sve do 7. studenog, a na lokacijama na kojima se nalazi možete ga koristiti radnim danom od 8 do 16 sati te jedan od dana od 12 do 20 sati.

Stanovnicima prigradskih naselja mobilno reciklažno dvorište omogućuje odvojeno odlaganje svih vrsta otpada na jednostavniji način. Na ukupno trideset lokacija korisnici mogu potpuno besplatno sortirati i odložiti plastiku, limenke, papir, staklenu ambalažu, tetrapak, stare lijekovi, stare baterije, otpadno motorno ulje, zauljene motorne filtere, otpadno jestivo ulje, tekstil, stare akumulatore, boje, lakove i otapala, EE otpad, te otpadnu ambalažu od pesticida.

Mobilno reciklažno dvorište ove je godine započelo svoj obilazak 9. svibnja u Gornjem Desincu gdje će se nalaziti još sutra. Od srijede, 16. svibnja, nalazit će se u Donjem Desincu, a potom prema rasporedu koji se nalazi ovdje.

(foto: Grad Jastrebarsko)