°C 9

Manuela Budišćak v.d. ravnateljice Centra za kulturu

15.12.2017.

majai

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog, a na prijedlog gradonačelnika, Manuela Budišćak imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnateljice Centra za kulturu Jastrebarsko.

Dosadašnja ravnateljica Centra, Dragica Severinac podsjetimo, razriješena je te dužnosti zbog odlaska u mirovinu što stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine te će s 2. siječnja Centar za kulturu voditi nova osoba. Bit će to Manuela Budišćak iz Domagovića, dobro poznata jaskanskoj javnosti po svom kulturnom i umjetničkom djelovanju.

Manuela Budišćak je magistrirala na Glazbenoj akademiji u Zagrebu te je zaposlenica Centra za kulturu Jastrebarsko gdje vodi glazbenu radionicu odnosno Glazbeni vrtić. Voditeljica je i osnivačica pjevačkog zbora AD HOC iz Domagovića.

-Manuela je mlada, iznimno talentirana i školovana osoba. Ovime dajemo priliku jednoj domaćoj mladoj osobi, međutim njezin je životopis bogat, a i do sada je zaslužna za bogat kulturni život u našem gradu. Vrijedno joj je dati priliku za vođenje institucije kao što je Centar za kulturu gdje će kroz jedan kraći period moći pokazati kako vidi razvoj te ustanove, a duboko vjerujem da će to rezultirati i konačnom izborom nje za ravnateljicu ustanove – rekao je jučer na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonimir Novosel.

U prilog Manueli Budišćak za izbor na ovu poziciju zasigurno ide i činjenica da se na proteklim lokalnim izborima našla na SDP-ovoj izbornoj listi.