°C 2

MB365: Ideja o rješavanju problema javnog prijevoza je "prepisana"!

20.04.2018.

Redakcija

Gradska organizacija stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365, Jastrebarsko oglasila se priopćenjem za medije vezanim za rješavanje pitanja javnog prijevoza na području Jastrebarskog. U priopćenju koje u nastavku prenosimo, ističe se kako je stranka na samom početku svoga djelovanja najavila poduzimanje koraka za rješavanje spomenutog problema zbog čega se pitaju kako to da su ga baš sad i same gradske vlasti prepoznale. Ističu da se radi o "prepisivanju ideja" nove jaskanske političke opcije.

Gradska organizacija stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365, Jastrebarsko prilikom prvog predstavljanja jaskanskoj javnosti koncem prošle godine, u nastupnom govoru predsjednika istaknula je prvenstveni cilj svog djelovanja, odnosno aktivnosti na povratku ZET-a u Jasku.

Prepoznavajući aktualni problem velikog broja jaskanskih građana koji u svakodnevnoj migraciji koriste javni prijevoz na relaciji Jastrebarsko- Zagreb i obratno, te suočeni s nezadovoljavajućim standardom javnog prijevoza, također visokom cijenom autobusne karte što obiteljima s više putnika predstavlja veliko opterećenje za kućni proračun i znatno utječe na kvalitetu života dijela naših sugrađana.

Upravo prethodno navedeni razlozi ponukali su nas da u fokus našeg djelovanja stavimo podizanje kvalitete cjenovno znatno prihvatljivijeg javnog prijevoza, a kao opcija nametnula nam se ideja ponovnog prometovanja ZET-a do Lulića uz jedinstvenu kartu za autobus i tramvaj. Za realizaciju ovog cilja dobili smo i znatnu podršku vodstva Grada Zagreba.

Usprkos činjenici da smo rješavanje ovog problema kao jednog od ključnih programskih ciljeva javno obznanili još prošle godine, u posljednje vrijeme smo suočeni s već uobičajenim postupkom „copy-paste „ odnosno prepisivanjem i prisvajanjem ideja od strane najvećih jaskanskih političkih stranaka kao njihovog vlastitog projekta.

S punim pravom se pitamo; Gospodo zar ste se tek nakon gotovo dvadesetak godina obnašanja i sudjelovanja u obnašanju vlasti sjetili da postoji veliki broj naših građana koji svakodnevno putuju na posao u Zagreb i znatno pridonose gradskom proračunu, da dugi niz godina nemali broj studenata i učenika naših sugrađana svakodnevno putuje u Zagreb radi školovanja jer si tek mali broj njih može priuštiti da cjelodnevni boravak u Zagrebu riješi stanovanjem u Zagrebu, zar vam je doista nepoznato da su naši oboljeli sugrađani osuđeni na putovanje u Zagreb radi liječenja i specijalističkih pregleda.. Što ste to do sada uistinu poduzimali kako ovaj problem ne bi bio aktualan još i danas.

Nadalje, Gradska organizacija stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365, Jastrebarsko uistinu bi bila zahvalna kada bi i drugi lokalni politički akteri dali nesebičnu podršku rješavanju ovog sa sve naše građane bitnog pitanja i tako doprinijeli što skorijem njegovom rješavanju. No nažalost, sve te paralelne aktivnosti nisu u cilju što skorijeg rješavanja ovog za naše građane važnog pitanja već mogući strah od mogućeg gubitka dijela podrške ako ovaj problem riješi netko tko nije uključen u obnašanje trenutne vlasti u Gradu - stoji u priopćenju.