°C 4

Mikuljan umjesto Zmajlovića na čelu Županijske skupštine

27.12.2017.

ivana

Damir Mikuljan novi je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije. Odlučila je tako novooformljena većina u Skupštini koja je jutros nastavila sjednicu započetu još protekli tjedan.

Nakon kraće, ali burne rasprave o prijedlogu razrješenja Mihaela Zmajlovića taj je prijedlog stavljen na glasanje te ga je podržalo 26 vijećnika. Za novog predsjednika ozabran je Damir Mikuljan(HDZ), a za novog zamjenika umjesto HDZ-ova Vladimira Bregovića Zvonko Kunić (MB365l).

-Prema očekivanju kako smo rekli imamo 26 ruku. Nastavljamo s radom. Demokratska većina u Skupštini nastavlja s radom-rekao je novinarima u stanci nakon izglasavanja novi predsjednik Damir Mikuljan. 

Istaknuo je i kako u proteklih šest mjeseci rada Skupština nije usvojila značajne odluke kao što je osnivanje radnih tijela potrebnih za rad Skupštine.

-Antikorupcijskom povjerenstvu je istekao mandat, povjerenstvu za ravnopravnost spolova, koordinaciji za ljudska prava. Nismo potpisali izjavu za prihvaćanju etickog kodeksa-podsjetio je Mikuljan.

Na kritike da se radi o nemoralnoj većini Mikuljan je rekao:

-To svjedoči o bijesu. Kada su oni slagali većinu mi smo je prihvaćali, a imali su zajedno 21 vijećnika. Sa 4 Mosta nisu imali. Većinu te su iz drugih stranaka ljudi prelazili u njihovu većinu i mi smo je poštivali. 

Istaknuo je i kako njihova većina ne zatvara vrata nikome te da se nada i dobroj suradnji sa županom Stjepanom Kožićem. 

Trenutno traje stanka nakon koje će se nastaviti sa Sjednicom.

(Maja Ivčić)