°C 10

Ministar Medved podržao projekt Veteranskog centra

11.05.2017.

Igor

Predsjednik GO Hrvatske demokratske zajednice Miljenko Pavlaković i kandidat za gradonačelnika Tomislav Preprotić boravili su danas u Ministarstvu branitelja gdje ih je primio ministar Tomo Medved. Tema posjeta bila je prezentacija inicijative oko izgradnje Veteranskog centra na području Vojarne čime se pokazuje briga za branitelje i braniteljske udruge koje će tamo imati svoje prostore. 

Ministar Medved podržao je tu inicijativu istaknuvši kako je i Ministarstvo vidjelo Jasku kao središte županijskog Veteranskog centra s brojnim popratnim sadržajima. Inače, ovakve je centre Ministarstvo već izgradilo u više gradova u zajedničkoj sinergiji s lokalnom zajednicom.

-Danas smo dobili i službenu potvrdu kako se naš plan slaže s planom Ministarstva koje je na području Vojarne predvidjelo prostor za Veteranski centar i rad braniteljskih udruga. Ono što je važno za napomenuti je da će taj centar biti samoodrživ jer tako zapošljavamo branitelje kako bi mogli doprinositi našoj državi kao što su to učinili i za vrijeme Domovinskog rata- istaknuo je nakon sastanka Tomislav Preprotić.