°C 5

Nezaposlenost u Jaski: Na burzi više žena, najviše sa SSS i 41 radno mjesto

31.10.2017.

majai

328 Jaskanaca službeno je nezaposleno. Tako barem kaže statistika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s posljednjim dostupnim podacima za rujan ove godine. Od tog broja na burzi je više žena, njih 183, nego muškaraca kojih je 145, a najviše nezaposlenih ima završenu srednju stručnu spremu.

Podaci HZZ-a pokazuju da se nezaposlenost u Jastrebarskom smanjila za 37 posto u odnosu na siječanj 2017. godine kada je na burzi rada bilo registrirano 526 nezaposlenih Jaskanaca. Mjeseci u kojima je ove godine ona dosegla svoj minimum bili su svakako lipanj, srpanj i kolovoz što je vjerojatno zasluga većeg broja sezonskih poslova u spomenutom razdoblju. Tako je u lipnju na burzi rada bilo 295 Jaskanaca, skoro pola manje nego na početku 2017. godine.

(izvor: HZZ)

Trenutno je na području grada u potrazi za radnicima dvadesetak poslodavaca, a ukupno je otvoreno 41 radno mjesto.

Radnici se traže u građevinarstvu, strojarskim poslovima, traže se elektroinstalateri, frizeri, vozači, konobari... Za najviše poslova uvjet je srednja stručna sprema koju i ima najveći broj nezaposlenih Jaskanaca.

Na burzi se nalaze 62 građana s visokom ili viškom stručnom spremom, a među poslodavcima koji zapošljavaju visoko obrazovani kadar oglase su objavile tek Osnovna škola Ljubo Babić koja traži logopeda te Srednja škola Jastrebarsko koja zapošljava nastavnika stručnih predmeta strojarstva na određeno vrijeme.

Otvorene natječaje za radna mjesta u Jastrebarskom možete vidjeti ovdje.