°C 2

Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak!

08.03.2018.

Maja Ivčić

Samo nekoliko dana nakon što su radovi na uređenju nove šetnice u centru Jaske završili građani su primijetili da se na šetnici uslijed kiše zadržava voda. Na to je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća upozorio vijećnik Luka Cipurić (HDZ) koji je i nedavno iz Grada dobio pisani odgovor da spomenuti radovi na šetnici nisu u potpunosti izvedeni kako treba.

-U odgovoru je navedeno kako je prilikom primopredaje izvedenih radova ustanovljena veća depresija u kojoj se akumulira oborinska voda koja ne odlazi u projektiranu kanalicu te je izvođaču naloženo da se nedostatak otkloni – rekao nam je Luka Cipurić.

-Pretpostavljam da iz tog razloga šetnica još nije niti službeno otvorena te da čeka tehnički pregled – dodao je.

Iako je gradonačelnik na sjednici vijeća, 26. siječnja, Cipuriću odgovorio kako nema saznanja o ovom problemu, u pisanom odgovoru iz Grada, a koji potpisuje pročelnica Irena Strmečki-Šlat, navodi se da je taj nedostatak na šetnici uočen je još 22. prosinca 2017. godine. Radovi na popravcima nedostatka šetnice trebali bi, stoji u dopisu, krenuti kad vremenski uvjeti to dopuste, kazao nam je vijećnik.

Osim vode, posljednjih dana problem na šetnici stvarao je snijeg i led koji je nastao uslijed vrlo niskih temperatura pa su se vijećniku Cipuriću građani ponovo požalili da je nova šetnica zapravo vrlo opasna:

-Do mene su nedavno doprle informacije kako je na šetnici uslijed snijega bilo jako sklisko i opasno posljednjih dana. Mogu se samo nadati da će šetnica nakon svih problema oko same izgradnje konačno biti završena na kvalitetan način, a i sigurna za korištenje-konstatirao je gradski vijećnik Cipurić.

Bez obzira na to što još nije službeno otvorena šetnicu građani svakodnevno koriste, dok se ostaci znakova zabrane prolaska nalaze na tlu.  

 

Galerija slika

Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak! Nova šetnica: Još nije otvorena, a već treba popravak!