°C 9

Novi termini za besplatan pregled kože u Jaski i Pisarovini, lani otkriveno 207 slučajeva sa sumnjom na karcinom

18.02.2020.

Petar Brnada

Zagrebačka županija će i u 2020. godini sa 70.000 kuna financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože, javljaju iz Županije.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije, a dva pregleda održat će se i na širem području Jastrebarskog.

Prvi pregled zakazan je u Jastrebarskom, a održat će se na Trgu Ljube Babića 30, 9. ožujka.

Priliku da se besplatno pregledaju imat će i mještani Pisarovine gdje će se pregled održati u Karlovačkoj 6, na datum 23. ožujka.

Telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni OVDJE.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledano je 3.441 osoba.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.