°C 17

Oduševili norveške investitore: Nagrađivani startup iz Pisarovine u Oslu među Top 20

30.04.2019.

Petar Brnada

Mobile Vehicle Technology (MVT Solutions), nagrađivani hrvatski startup iz Pisarovine koji se bavi razvojem interneta stvari (IoT), u dalekoj Skandinaviji izabran je među 20 najboljih start-upova u sklopu Nordic Angel Program-a koji je direktno podržan od zajednice poslovnih anđela Norveške.

Riječ je o startup-u kojega je osnovao Ivan Golubić iz Pisarovine, a u proteklih nekoliko godina MVT Solutions javnosti je poznat po tehnološkom rješenju Flow, prometnom sustavu za optimizaciju gužvi koji je u međuvremenu prerastao u platformu za razvoj IoT proizvoda.

Mladi Golubić (23) već je u nekoliko navrata punio novinske stupce, a o njemu smo pisali i kada je na Međunarodnom sajmu inovacija iENA 2017 održanom u Nurnbergu svojim izumom jedinstvenog električnog bicikla Grunner X oduševio svijet tehnologije i osvojio zlatnu medalju.

Nakon nekoliko uspješnica, poput pobjede na hrvatskom izdanju PowerUp natjecanja 2018. godine i odabirom za najbolji IoT startup ovog djela Europe, stigla je još jedna prestižna titula, a odabirom u top 20 startup-ova, između čak 150 drugih poslovnih rješenja, MVT je u direktnoj konkurenciji i ima priliku dobiti direktnu investiciju poslovnih anđela u Oslu. 

Foto: Ivan Golubić i ambasador Hrvoje Marušić

-Sam posjet Oslu otvara nam mnoga vrata, a ostvareni kontakti će svakako pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Približavanje skandinavskim državama i njihovim distributerima glavni je cilj. IoT platforma koju smo razvili, pobudila je velik interes norveških startupa, ali i investitora – izjavio je osnivač MVT Solutions-a, Ivan Golubić.

Kako su dalje rekli iz startup-a, posjet Oslu nije bio namijenjen samo sastancima s investitorima i poduzetnicima, već je održan i sastanak s hrvatskim ambasadorom u Norveškoj, gospodinom Hrvojem Marušićem. Povezivanje hrvatskih startupa s norveškim tvrtkama i investitorima zajednički je cilj. Na sastanku su dotaknute razne teme, od poduzetničke klime u hrvatskoj do poslovnih ideja koje će zasigurno otvoriti vrata hrvatskim poslovnim rješenjima na Norveškom tržištu, ali i Norveškim investitorima prema hrvatskim rješenjima.

MVT Solutions trenutno u proizvodnji ima prvu probnu seriju od 30 modula koji će biti isporučeni distributerima u narednih nekoliko mjeseci, a otvaranje skandinavskog tržišta očekuje se krajem 2019. godine.