°C 24

Pomozimo obitelji stradaloj u požaru!

01.12.2017.

majai

Grad Jastrebarsko pokrenuo je humanitarnu akciju pomoći obitelji Kišan iz Vukšin Šipka čija je kuća izgorjela u požaru u ponedjeljak, 27. studenog.

Budući da se radi o šesteročlanoj obitelji slabijeg imovinskog stanja Grad Jastrebarsko odmah se uključio u akciju pomoći te poziva i ostale građane da pomognu koliko je to moguće.

Naime, još je na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u utorak, pitanje kako pomoći Jaskancima koje zadesi takva situacija uputio na aktualnom satu vijećnik Nedjeljko Bujan (SDP). Gradonačelnik mu je odgovorio kako je obitelj privremeno zbrinuta što se tiče smještaja, a radi se na trajnijem rješenju.

Također Grad je pokrenuo karitativnu akciju kako bi se prikupile potrepštine za ovu obitelj.

- U suradnji s Centrom za socijalnu skrb pokrenuti su postupci za pronalaskom objekta koji će uz minimalna ulaganja staviti u funkciju te im se kao takav i dodijeliti na korištenje. S obzirom na to da je obitelji skoro sve izgorjelo, trenutno je najbitnije da se obitelji opskrbi onim što je najbitnije za život, a to su odjeća, obuća i hrana. Ovim putem pozivamo sve sugrađane da im pomognu na bilo koji način – izvijestili su iz Grada Jastrebarskog.

Obitelji je u ovom požaru izgorjelo šest motornih pila koje je vlasnik koristio za rad svog obrta šumarske industrije od kojeg je ova obitelj imala jedine prihode. U obitelji je četvero djece starosti 9, 10, 17 i 19 godina od kojih dvoje pohađaju školu, pa je Grad Jastrebarsko u suradnji s Osnovnom školom, pokrenuo i nabavku udžbenika, bilježnica te ostalog pribora.

-Molimo Vas što se odjeće tiče, da dostavite odgovarajuće konfekcijske veličine, a o mjestima prikupljanja dodatno ćemo Vas obavijestiti. Na račun Društva naša djeca Jastrebarsko možete uplatiti financijska sredstva za pomoć. Uz Grad Jastrebarsko, u pomoć obitelji već su se uključili i mjesni odbori, ali i drugi sugrađani – izvijestili su iz Grada.
Osim ove obitelji požar je ovog tjedna pretrpjela i druga jaskanska obitelj Vulić s kojom je Grad Jastrebarsko također stupio u kontakt te se traže moguća rješenja za pomoć.

U nastavku se nalaze dodatne informacije.

Obitelj Kišan:
Žene -  visine 165 – 170 cm, br. obuće 37-39
Muški - visine 172 cm, (dječji brojevi 9-10); br. obuće 34,35,41,42
Potrebno: obuća, odjeća, hrana, posteljina, madraci, kreveti i ostalo . . .
Kontakt: Ivan Fabijanić: 091 6271616 ili info@jastrebarsko.hr

Uplata donacija:

Broj računa: HR96 23600001102165604
Poziv na broj: 9001-2017 
Račun: Društvo naša djeca Jastrebarsko
Naslov uplate: "Donacija za obitelj Kišan - Pahanić" 

(foto: VZGJ)