°C 20

Posebna regulacija prometa u Zagrebu zbog dolaska kineske delegacije

09.04.2019.

Redakcija

Zbog dolaska kineske delegacije u utorak navečer i srijedu tijekom dana povremeno će biti na snazi izmijenjeni prometni režim, a očekuju se kratkotrajni zastoji i zaustavljanje prometa, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, priopćili su iz ZET-a i policije.

Tijekom utorka 9. travnja i srijede 10. travnja 2019. godine, kada će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj boraviti predsjednik Državnog vijeća NR Kine Li Keqiang, promet u Zagrebu će biti posebno reguliran zbog čega se očekuju zastoji i manje gužve. Stoga ovom prilikom pozivamo građane na strpljenje i suradnju te u nastavku u formi karata dosatvljamo obilježene preporučene pravce kretanja.

U srijedu, 10. travnja, u vremenu od 9 do 17 sati očekuju se kratkotrajni prekidi tramvajskog prometa u užem dijelu grada kao i na autobusnoj liniji 118 (Trg Mažuranića – Voltino), odnosno na autobusnim linijama terminala Britanski trg.

-Također, linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje), u periodu od 14.30 do 16.30 sati neće čekati polazno vrijeme na okretištu Gornje Prekrižje već će odmah nakon izlaska putnika nastaviti vožnju prema Britanskom trgu. Iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije, za vrijeme stajanja vozila u zastoju izvan stajališta, putnici neće moći napuštati vozila- poručili su iz ZET-a te ljubazno zamolili putnike za strpljenje i razumijevanje.

KARTE PREPORUČENIH PRAVACA KRETANJA NA SLIJEDEĆIM LOKACIJAMA:

1)      Zračna luka Franjo Tuđman – Buzin

2)      Novi Zagreb

3)      Trnje

4)      Donji grad

5)      Tuškanac – Cmrok

6)      Pantovčak, Gornje Prekrižje