°C 2

Potpisan projekt za energetsku obnovu Glazbene škole

26.10.2017.

majai

Glazbenu školu Jastrebarsko uskoro čeka preuređenje. Riječ je o energetskoj obnovi vrijednoj gotovo 2 milijuna kuna koju će sufinancirati Europski fond za regionalni razvoj, a partneri projekta su Grad Jastrebarsko i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Glazbene škole Jastrebarsko potpisali su danas gradonačelnik Zvonimir Novosel i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dubravko Ponoš.

Ukupna vrijednost projekta je 1.753.160,45 kuna, od čega će sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) biti sufinancirano 881.608,36 kuna, a ostatak će osigurati Grad Jastrebarsko. Projekt će uključiti radove na rekonstrukciji fasade i krova zgrade, a u samoj će se zgradi ugraditi termostatski setovi i balansirajući ventili. Navedeni će radovi direktno utjecati na minimiziranje gubitaka energije, ali i racionalizacije troškova, a moraju se realizirati najkasnije do 31. listopada 2018. godine.

Energetskom obnovom Glazbene škole očekuju se značajne uštede u godišnjoj potrošnji toplinske energije za grijanje koja bi trebala biti veća od 80 posto.

(foto: Grad Jastrebarsko)