°C 17

Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih

06.06.2019.

Redakcija

U srijedu, 05. lipnja u gradskoj vijećnici potpisani su Ugovori o financiranju dviju inovativnih inicijativa mladih sa područja Grada Jastrebarskog i to sve u sklopu programa „Mladi: Snaga zajednice“.

Cilj inicijative „Volonteri za djecu“ je organizacija za djecu za vrijeme ljetnih i zimskih školskih praznika kako bi djeci ponudili kvalitetne sadržaje u slobodno vrijeme, a radionice će biti sportskog, znanstvenog i kreativnog karaktera s time da će djeca moći birati aktivnost. U sklopu navedene inicijative bit će nabavljena određena oprema za izvođenje radionica.

„ZOOM“ je portal za mlade Jaskance, a predstavlja inicijativu kojom se mladima u Jastrebarskom želi pružiti brz i jednostavan pristup informacijama o školi, državnim maturama, fakultetima, zabavnim i kulturnim događanjima, natječajima. Svrha portala je pomoći mladima da se aktivno uključe u rad udruga i organizacija i aktivnosti grada.

Natječaj za navedeni program raspisan je u okviru Pilot programa: Dobri gradovi. Tada je Grad Jastrebarsko krajem 2018. godine Grad Jastrebarsko potpisao Sporazum o zajedničkoj suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj te ukupna vrijednost prve faze programa iznosi 90 tisuća kuna. Od navedenog iznosa Grad Jastrebarsko je osigurao sufinanciranje u iznosu od 45 tisuća kuna.

Uz Jastrebarsko u program su uključeni gradovi Zadar, Đakovo, Rijeka, te Općina Postira, a temelj zajedničke suradnje je poticanje inovativnih modela društveno-ekonomskog razvoja u lokalnim zajednicama.

Provedba I. faze programa traje do kraja ove godine koja između ostalog uključuje provedbu inovativnih inicijativa mladih u lokalnim zajednicama, a uloga Grada Jastrebarskog omogućavanje preduvjeta za provedbu takvih programa i inicijativa, ali i poticanje aktivnog uključivanja mladih preko Savjeta mladih GJ te dati im stručnu podršku u pripremi projektnih prijava.

Galerija slika

Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih Potpisani ugovori o financiranju jaskanskih inovativnih inicijativa mladih