°C 10

Požar u Brezarima: Gorio krov kuće

17.11.2017.

majai

Jutros oko 10 sati buknuo je požar na krovištu obiteljske kuće u Brezarima. Požar je izbio zbog nedovoljno izolirane cijevi dimnjaka koja je bila u doticaju s drvenom građom krovišta, izvijestili su vatrogasci koji su lokalizirali požar i spriječili veću štetu.

Odmah po dojavi na teren u Brezarima izašla je vatrogasna postrojba DVD-a Petrovine s pet vatrogasaca i jednim vozilom za gašenje požara. Kako smo doznali, po dolasku na požarište zatekli su požar krovišta u razbuktaloj fazi, a budući da se radilo o krovu iznad stana vatrogasci su započeli gašenje s minimalnim količinama sredstava kako bi spriječili veću štetu.

-Požar je vrlo brzo lokaliziran uz potrošnju vode za gašenje od samo 100 litara čime je uvelike smanjena sekundarna šteta na objektu. Uzrok požara je ustanovljen, radi se o nedovoljno izoliranoj cijevi dimnjaka koja je bila u doticaju s drvenom građom krovišta – izvijestila je Vatrogasna zajednica.

Od strane policije obavljen je očevid, a na teren su izašli i djelatnici Elektre koji su isključili napajanje električnom energijom zbog sigurnosti vatrogasaca na intervenciji. Požar je ugašen u 12 sati i 10 minuta.

(foto: VZGJ)