°C 10

Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj

29.11.2017.

majai

U dva dana dva strašna požara dogodila su se na jaskanskom području, te su u oba stradale obiteljske kuće. Nakon požara u Vukšin Šipku u kojem je u ponedjeljak na večer jedna obitelj ostala takoreći bez krova nad glavom, slična sudbina zadesila je obitelj iz Jastrebarskog.

Požar je buknuo u popodnevnim satima u Bakačevoj ulici. Na teren su ubrzo pristigli najprije vatrogasci iz DVD-a Jastrebarsko, a potom dodatne snage iz DVD-a Gornji Desinec i Cvetković. Zajedničkim snagama, ukupno 27 vatrogasaca gasilo je vatru koja je zahvatila potkrovlje kuće.

Na požarište su pristigli i djelatnici HEP-a koji su isključili struju te djlatnici plinare isključivši dovod plina radi sigurnosti vatrogasaca.

Kako je izvijestila Vatrogasna zajednica Grada Jastrebarskog, gašenje ovog požara bilo je vrlo zahtjevno, pa je  bila potrebna pomoć platforme djelatnika HEP-a iz koje je s veće visine ugašena vatra na krovištu kuće, te otvaranje dijela limenog krovišta kuće kako bi se požar mogao što prije ugasiti. 

-Materijalna šteta na objektu je velika, a sam uzrok požara i nastala šteta znati će se više nakon očevida kojeg su izvršili djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko-izvijestili su iz Vatrogasne zajednice.

Požar je u potpunosti saniran i ugašen nešto iza 20 sati.

(foto: VZGJ)

 

Galerija slika

Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj Požar u Jaski: Gorjelo krovište kuće u Bakačevoj